Saturday, 18 February 2012

You're the one !! :)

Weeee ~ Hye sume !! :)

Hari nie kan , syew happy sangat-3 ! Kenapa ? Sebab syew bahagia laa . Syew bahagia dengan dyew . 
Nak taw x ? Semalam dyew bawak syew pergi Mid Valley nak teng0k wayang laa kononnye kan ? Hee ~ Ghost Rider ! Perghhhhh ... punya ramai owg uyh jangan cakap laa penuh panggung wayang tuh . Then g mum kat Food Court jew , err... x ingat level bpew ? Haha . 
Nasi putih with ikan pari + lala . Little bit terasa hati bile dyew habis kan air milo syew . :( But nevermind . 

Last week , gaduh sebab GAME ! And semalam syew teman dyew main game lagy untuk gantikan yang minggu lepas punya . :) Then , kt0wg mas0k kat IT Fair . Sumpah ! Syew pening giler dengan owg yang sangat ramai tuh . :(
 

We just pusing-2 dekat situ . Borak . Makan ais krim . Hee ~ Macam budak-2 kan ? 

Thats why syew sayang Darwish ! Even selalu gaduh , dyew still boley buad yang terbaik untuk syew . Sweet . Sweetest thing bile always boley protect syew ! Hmm . Thanks sayang ! 

But , bef0re balik  tuh sempat lagy nak gaduh-2 manja kat Kedai Mamak at Bangsar 1 Haishhh . . biasa laa tuh kan ? But its okey . . Kt0wg cepat baek skunk even gaduh ter0k . Hee ~ 

I love you laa !!! 


Darwish Ridhwan Lee ! 
Love you sygs !! :)
 

Thursday, 2 February 2012

L . O . V . E !

Hye alls ! Haiissshhh , lmew bt0l x update bl0g nih ! Busy ? X dew laa , mnew dew busy laa . Haha . . 
Ingat x , sala satu p0st syew yang lepas syew dew cakap yang syew dah x nak cyew kan lelaki 0r in 0ther w0rds da x nak cyew kan CINTA ! !

Actually kan ? Pada awalnye memang syew x nak bercinta lagy lpas dah banyak kali saket kan . Tapi , maklumlah kite hanya manusia yang mampu merancang tapi yang menetukan segalanya TUHAN ! So , x perlulah nak explain panjang-2 . . haha . X dew laa-2 ! 

Cinta tuh datang dan pergi kan ? Bile satu cinta pergi , akan datang cinta yang laen kan ? Cuma , kite kena terima satu hakikat bahawa yang kedua x sme dengan yang pertama lagy . Kenapa ? Hehe . . nanti syew bagi taw k . 

Darwish ! Lelaki yang ubah persepsi syew terhadap lelaki selepas syew kecewa entah kali yang ke berapa . Haha . Memang susah jugak pada mula tuh . Yew laa kan , syew bukan jenis yang mudah percayakan owg sebenarnye . . tapi , bile dengan Darwish nie syew laen . Maksudnye , dengan dyew syew b0ley jadi diri syew . X perlu nak pura-2 jadi 0wg laen depan dyew . 

Darwish ! Lelaki yang pertama syew rasa paling bersabar dengan sikap syew . Nobody's perfect kan ? Haha . Walau p0wn dyew baek , still dew ragam-2 yang kurang enak di pandang but x pew . Syew terima dyew seadanya . Nak taw x ? Syew bukan jenis yang suka lelaki meraj0k tapi bile dengan Darwish , dyew buad syew suka and tertarik dengan sikap dyew . N0pe ! Bukan childish laa , tapi sala satu cara dyew nak ambik hati syew . 


Hahhhh ! Bef0re syew lupa . . tadi syew dew cakap kan yang cinta kedua x kan smew dengan yang pertama . Nak taw x sebab pew ? Sebab . . . cinta yang pertama tuh dah ajar kite macam mnew nak mencintai dyew , ajar kite macam mnew nak merindui dyew , dan yang paling penting , kite kena ingat cinta yang pertama yang ajar kite macam mnew nak menangis . Kan ? So , yang kedua dah x smew sebab semuanya kite dah belajar dulu sebel0m dyew datang dalam hid0p kite . Yang kedua pulak , even dyew x ajar kite papew kite kenalah hargai dyew sebab dyew yang datang sebagai pengganti 0r lebih enak sebagai semangat baru . Haha ! 


Darwish ! Dyew bukan yang pertama tapi , syew d0akan dengan izin-Nya , Darwish akan menjadi yang terakhir dalam hid0p syew . Amin ! Haissshhhh . . terima kasih kerana datang dan membuka kembali pintu hati syew untuk menerima cinta . 


L.O.V.E
p/s : Tinie sayang Darwish ! Thanks untuk dew dalam hid0p syew . Nak teng0k x ? Hee ~ next update 0ke ! Stay dengan tinie yew . . kisah syew kan berbeza dengan yang laen , s0 . . sudi-2 laa bcew k ! :)

Saturday, 1 October 2011

* KaWaN ? SoMeTiMeS KitE KeNa BeLaJaR HiDuP TaNpA KaWaN KaN ? *

hye u alls ! tengs 4 th0se yang bce bl0g tinie ea . :)
last p0st tinie says tinie sayang kawan kawan tinie kan? memang laa tinie sayang di0wg but s0metimes kan kite kena belajar and ready dengan kenyataan hidup tanpa KAWAN . kenapa? hakikat hidup sebagai manusia yang tidak sempurna . tiada manusia yang sempurna kan?

macam tu jugak pendirian manusia . boleh berubah bile bile masa je,


tinie baru 19 tahun,tapi kan pengalaman tinie kenal dengan kawan nie dah macam macam jenis. haisshhhhh . kadang tu macam da give up dengan kawan nie . tapi,maklumlah semua buat silap kan? jadi diamkan aje laa. 0ne day di0wg berubah laa k0wt. insyaALLAH . :)


nak tahu x? tinie dew ramai kawan tapi tinie dew 1 yang paling rapat ngn tinie. tinie anggap dyew 0ne 0f my sis yang tinie leyh percaya and k0ngsikan secret dengan dia. all things kalau b0ley nak buat dengan dyew. tapi skunk everything is change!!! hate that s0 muchhh . :(


dyew dah makin jauh,makin larikan diri dari tinie. haissshhh ! kenapa ekk? if tinie dew wat salah sebelum nie dyew akan teg0r kesalahan tinie tu tapi skunk dah x dew semua tu . berubah dalam sekelip mata jew. 


KOSONG . memang kosong sangat sekarang tapi susah nak isi balik kekosongan tuh. xpew laa . t0 s0me0ne , tinie rindu kam0o. but its 0key . tinie cube hid0p tanpa kawan . 


p/s: nice m0ment 4 me when i can h0ld y0ur hand and call u as my g0od friend :)

Wednesday, 7 September 2011

KaWaN ? MeMaNG SyeW SyuNK AwAk !!

hai semua !! amacam sihat x ? hee....
kali nie kan nak story pasal kawan pulak laa...sebab nak cube ttup kisah 'dia' tu...hee


bagi syew laa kan , kawan tu penting sangat sangat sangat . sebabnye , tanpa kawan ktew nie x dew papew pown . memanglah sesetengahnye dew yang leyh say "x pew lah x dew kawan pown . ktew kna berdiri atas kaki sendiri." (untunglah kalau selamanye leyh hidup tanpa kawan)
jangan laa cakap macam tuh sebab satu hari nanti ktew mesti akan cari seseorang yang leyh dengar masalah ktew . hah !! msew tu bwu tahu betapa pentingnye KAWAN kan ? 


syew dew beberapa kawan baik yang memang syew sayang sangat sangat sangat . pada syew kan , diowg nie segalanye selama syew merantau kat tempat owg nie . maklumlah , asal dari kampung mnew lah nak dapat kawan yang sekepala kat bandar nie kan ? tetapi , syew beruntung sebab diberikan peluang untuk mengenali mereka semua . 


bagi syew sesuatu yang mustahil blew dalam sesebuah hubungan tu x dew peselisihan faham langsung !! pasti akan dew sebabnye semua tu akan wat lebih kenal diri masing masing . walaupown bertekak , bergaduh , bertegang urat bagaikan hampr putus tali persahabatan , syew cube untuk tidak memanjangkan cerita dan cbew untuk berdamai . hurmmm....


sesekal terfikir jugak , macam mana agaknye syew kalau kalian tak dew . huh !! x mau laa semua tuh terjadi sebab kalian yang terbaikkkk penah syew kenal . kowg nak tengok kawan kawan syew x ? hee....



inilah kawan kawan syew....

TINIE SAYANG KAWAN KAWAN TINIE 
'FRIENDSHIP FOREVER' 
<3

Tuesday, 6 September 2011

see !! tears again :(

fuhh....see !! airmata lagi kan ? kenapa nie ?? kan syew da cakap kisah yang akan syew kongsikan dew laa pengalaman syew sendiri...
benci kalau pew yang ktew nak tu cmew datang utk sekejap...


syew da pernah cakap kt 'dia' sebelum nie...syew x prcya pada lelaki...
syew takut utk bercinta lagi...sebab ni lah...kecewa then menangis...
pretend untuk jadi seorang yang happy bukan mudah untuk syew...
hati syew bukan untuk dipermainkan...


CINTA ??? pew yang dew dengan cinta tuh...bahagia kan kalau 'dia' betol2 sayang an ktew..
adushhhh....tak suke laa nk story jiwank2 nie...nyampah sbnrnye tapi hakikatnye syew memang sedang menangis didalam hati...


hati syew ukan utk di kecewakan . hati syew ukan utk di permainkan . syew masih dew perasaan dan hati . sayang ?? tak perlu ucapkan kalau x tahu pew maknanye...jangan buat syew jatuh cinta kalau datang hanya untuk seketika. penantian itu satu penyeksaan kan ? 


syew da penat menanti kehadiran 'dia' ... penat sangat . jujurnye syew cakap , syew da give  up utk tunggu 'dia' lagi... syew da give up utk sayang insan yang bergelar lelaki . syew da give up utk mengenali mereka dan syew da penat bagi komitmen dalam relationship syew dgn 'dia' !!! 


YA ALLAH !! andai 'dia' jodoh syew...dekatkanlah 'dia' pada syew . andai 'dia' bukan jodoh syew jauhkanlah...jauhkanlah agar tidak timbul perasaan benci yang menggantikan sayang itu . sayang syew pada seseorang bukan hanya seketika . tapi untuk selamanya . 


p/s: kawan kawan Tinie da penat terluka . Tinie da penat menangis . Tinie da penat kena tipu . Andai diberikan peluang , Tinie taknak kenal pown pew tuh CINTA . sebab memang menyakitkan . semangat yang dew da hilang bersama 'dia'. Tolonglah Tinie !!! :(

...InTrODucTiON... :)

hye allz !! syew masih baru dlm dunia blog nih...
selalu gak tengok mmber story sal pew yang jadi kat dyew at sini...cam best jew :)
x sala an kalau syew nak try jugak ?? hehehehe...


tears and sad ~ takde cpew dapat nak halang if perkara tu nak jadi kan ? but kenap perlu libatkan airmata ekk ??
happy and laugh ~ semua owg nak happy jew all the tyms. taknak sdey pown kalau boley but kna laa ingat dalam ktew ketawa pown still dew yang tgh sdey :)



smua nie da jdi dlm hidup syew sendiri..nak say banyak sangat pengalaman tuh x dew laa but sikit yang boleh di jadikan ikhtibar untuk owg lain dan syew sendiri. tentang cinta? takdelah...tentang semuanye...cinta,kawan,keluarga dan owg di sekelling. 


boley jadi kisah ktew sme nnti kan ? spew tahu... sharing is caring kan ? 


p/s:syew cuba berkongsi cerita dan pengalaman di sini bersama semua yew.. :)