Saturday, 1 October 2011

* KaWaN ? SoMeTiMeS KitE KeNa BeLaJaR HiDuP TaNpA KaWaN KaN ? *

hye u alls ! tengs 4 th0se yang bce bl0g tinie ea . :)
last p0st tinie says tinie sayang kawan kawan tinie kan? memang laa tinie sayang di0wg but s0metimes kan kite kena belajar and ready dengan kenyataan hidup tanpa KAWAN . kenapa? hakikat hidup sebagai manusia yang tidak sempurna . tiada manusia yang sempurna kan?

macam tu jugak pendirian manusia . boleh berubah bile bile masa je,


tinie baru 19 tahun,tapi kan pengalaman tinie kenal dengan kawan nie dah macam macam jenis. haisshhhhh . kadang tu macam da give up dengan kawan nie . tapi,maklumlah semua buat silap kan? jadi diamkan aje laa. 0ne day di0wg berubah laa k0wt. insyaALLAH . :)


nak tahu x? tinie dew ramai kawan tapi tinie dew 1 yang paling rapat ngn tinie. tinie anggap dyew 0ne 0f my sis yang tinie leyh percaya and k0ngsikan secret dengan dia. all things kalau b0ley nak buat dengan dyew. tapi skunk everything is change!!! hate that s0 muchhh . :(


dyew dah makin jauh,makin larikan diri dari tinie. haissshhh ! kenapa ekk? if tinie dew wat salah sebelum nie dyew akan teg0r kesalahan tinie tu tapi skunk dah x dew semua tu . berubah dalam sekelip mata jew. 


KOSONG . memang kosong sangat sekarang tapi susah nak isi balik kekosongan tuh. xpew laa . t0 s0me0ne , tinie rindu kam0o. but its 0key . tinie cube hid0p tanpa kawan . 


p/s: nice m0ment 4 me when i can h0ld y0ur hand and call u as my g0od friend :)

Wednesday, 7 September 2011

KaWaN ? MeMaNG SyeW SyuNK AwAk !!

hai semua !! amacam sihat x ? hee....
kali nie kan nak story pasal kawan pulak laa...sebab nak cube ttup kisah 'dia' tu...hee


bagi syew laa kan , kawan tu penting sangat sangat sangat . sebabnye , tanpa kawan ktew nie x dew papew pown . memanglah sesetengahnye dew yang leyh say "x pew lah x dew kawan pown . ktew kna berdiri atas kaki sendiri." (untunglah kalau selamanye leyh hidup tanpa kawan)
jangan laa cakap macam tuh sebab satu hari nanti ktew mesti akan cari seseorang yang leyh dengar masalah ktew . hah !! msew tu bwu tahu betapa pentingnye KAWAN kan ? 


syew dew beberapa kawan baik yang memang syew sayang sangat sangat sangat . pada syew kan , diowg nie segalanye selama syew merantau kat tempat owg nie . maklumlah , asal dari kampung mnew lah nak dapat kawan yang sekepala kat bandar nie kan ? tetapi , syew beruntung sebab diberikan peluang untuk mengenali mereka semua . 


bagi syew sesuatu yang mustahil blew dalam sesebuah hubungan tu x dew peselisihan faham langsung !! pasti akan dew sebabnye semua tu akan wat lebih kenal diri masing masing . walaupown bertekak , bergaduh , bertegang urat bagaikan hampr putus tali persahabatan , syew cube untuk tidak memanjangkan cerita dan cbew untuk berdamai . hurmmm....


sesekal terfikir jugak , macam mana agaknye syew kalau kalian tak dew . huh !! x mau laa semua tuh terjadi sebab kalian yang terbaikkkk penah syew kenal . kowg nak tengok kawan kawan syew x ? hee....



inilah kawan kawan syew....

TINIE SAYANG KAWAN KAWAN TINIE 
'FRIENDSHIP FOREVER' 
<3

Tuesday, 6 September 2011

see !! tears again :(

fuhh....see !! airmata lagi kan ? kenapa nie ?? kan syew da cakap kisah yang akan syew kongsikan dew laa pengalaman syew sendiri...
benci kalau pew yang ktew nak tu cmew datang utk sekejap...


syew da pernah cakap kt 'dia' sebelum nie...syew x prcya pada lelaki...
syew takut utk bercinta lagi...sebab ni lah...kecewa then menangis...
pretend untuk jadi seorang yang happy bukan mudah untuk syew...
hati syew bukan untuk dipermainkan...


CINTA ??? pew yang dew dengan cinta tuh...bahagia kan kalau 'dia' betol2 sayang an ktew..
adushhhh....tak suke laa nk story jiwank2 nie...nyampah sbnrnye tapi hakikatnye syew memang sedang menangis didalam hati...


hati syew ukan utk di kecewakan . hati syew ukan utk di permainkan . syew masih dew perasaan dan hati . sayang ?? tak perlu ucapkan kalau x tahu pew maknanye...jangan buat syew jatuh cinta kalau datang hanya untuk seketika. penantian itu satu penyeksaan kan ? 


syew da penat menanti kehadiran 'dia' ... penat sangat . jujurnye syew cakap , syew da give  up utk tunggu 'dia' lagi... syew da give up utk sayang insan yang bergelar lelaki . syew da give up utk mengenali mereka dan syew da penat bagi komitmen dalam relationship syew dgn 'dia' !!! 


YA ALLAH !! andai 'dia' jodoh syew...dekatkanlah 'dia' pada syew . andai 'dia' bukan jodoh syew jauhkanlah...jauhkanlah agar tidak timbul perasaan benci yang menggantikan sayang itu . sayang syew pada seseorang bukan hanya seketika . tapi untuk selamanya . 


p/s: kawan kawan Tinie da penat terluka . Tinie da penat menangis . Tinie da penat kena tipu . Andai diberikan peluang , Tinie taknak kenal pown pew tuh CINTA . sebab memang menyakitkan . semangat yang dew da hilang bersama 'dia'. Tolonglah Tinie !!! :(

...InTrODucTiON... :)

hye allz !! syew masih baru dlm dunia blog nih...
selalu gak tengok mmber story sal pew yang jadi kat dyew at sini...cam best jew :)
x sala an kalau syew nak try jugak ?? hehehehe...


tears and sad ~ takde cpew dapat nak halang if perkara tu nak jadi kan ? but kenap perlu libatkan airmata ekk ??
happy and laugh ~ semua owg nak happy jew all the tyms. taknak sdey pown kalau boley but kna laa ingat dalam ktew ketawa pown still dew yang tgh sdey :)



smua nie da jdi dlm hidup syew sendiri..nak say banyak sangat pengalaman tuh x dew laa but sikit yang boleh di jadikan ikhtibar untuk owg lain dan syew sendiri. tentang cinta? takdelah...tentang semuanye...cinta,kawan,keluarga dan owg di sekelling. 


boley jadi kisah ktew sme nnti kan ? spew tahu... sharing is caring kan ? 


p/s:syew cuba berkongsi cerita dan pengalaman di sini bersama semua yew.. :)